FAQ

Downloads

De verkoopbrochure

Hieronder kun je de verkoopbrochure downloaden of bekijken. Of haal hem op bij Kuijs Reinder Kakes makelaars aan de Valkenburgerstraat 67 in Amsterdam.

Wegwijzer bij aankoop

Met deze wegwijzer bij de aankoop informeren wij je graag over de verkoop van dit project.

Technische omschrijving

In de technische omschrijving lees je alles over de bouw van Jardin.

Overzicht parkeerplaatsen en bergingen

In dit overzicht vind je de parkeerplaatsen en bergingen die gekocht kunnen worden.

Prijslijst

Het overzicht van alle prijzen van alle woningen.

Meer- en minderwerk

Je woning in Jardin wordt helemaal zoals je zelfs wilt. Kijk in de meer- en minderwerklijst om te zien welke opties er allemaal zijn.

Informatie deelauto’s in Jardin

In Jardin komen twee elektrische mini’s die bewoners kunnen gebruiken. Je hebt dus niet een eigen auto nodig om er één te gebruiken. Als je meedoet ontvang je bovendien 100,- euro rijtegoed (per woning).

Algemeen

Waar ligt Jardin?

Jardin ligt op het Centrumeiland van IJburg. Vanaf hier is de binnenstad van Amsterdam dichtbij. In een half uurtje fiets je naar het hartje van de stad, maar ook met het openbaar vervoer is het centrum al goed te bereiken. Zeker als straks tram 26 ook stopt op Centrumeiland. De bereikbaarheid van Centrumeiland met de auto is sowieso goed. In slechts 4 minuten rijd je naar het eiland vanaf de afslag aan de A1 en vanaf de A10 is dit slechts een paar minuutjes meer. Ideaal toch?

Wat worden de straatnamen?

Jardin ligt straks aan de Muiderlaan, Huiswoudstraat en Woiskistraat.

Is er sprake van gedeelde voorzieningen?

Binnen het gebouw wordt er een collectieve ruimte gerealiseerd, welke door de toekomstige kopers ingevuld kan worden.

Wat voor soort woningen komen er?

Wonen in Jardin betekent een gevarieerd aanbod aan woningen. Zo zijn er kleine appartementen van ca. 50 m2, maar ook maisonnettes, townhouses met tuin, grote appartementen en een penthouse van 164 m2. Kortom, voor elk wat wils. 

Hoeveel woningen komen er?

Jardin wordt een modern hof met 40 comfortabele woningen rondom een grote, groene binnentuin.

Wanneer kom je in aanmerking voor een woning?

De woningen zijn nu in verkoop. Je kunt je nog inschrijven tot maandag 28 september 12.00 uur.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Na de sluitingsdatum (maandag 28 september 12.00 uur) worden de woningen toegewezen. Op basis van een geautomatiseerd systeem wordt door het verkoopteam bekeken op welke bouwnummers er is ingeschreven en worden zoveel mogelijk kopers op hun eerste voorkeur toegewezen. Enkele woningen zijn al toegewezen aan kandidaten die het traject van Medeopdrachtgeverschap hebben doorlopen. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de financiële haalbaarheid. Bij meerdere kandidaten voor een bouwnummer zal een notariële digitale loting plaatsvinden

Geldt er een zelfbewoningsplicht?

Er geldt een zelfbewoningsplicht van 5 jaar na ingangsdatum erfpacht. In wekelijkheid komt dit waarschijnlijk neer op 3,5 jaar na oplevering van de woning.

Faciliteiten

Is er een eigen parkeervoorziening?

Ja, er zijn parkeerplaatsen opgenomen onder het gebouw. Daarnaast worden er ook deelauto’s toegevoegd aan het gebouw. 

Kan ik mijn elektrische auto opladen in de parkeergarage?

Het wordt mogelijk om de auto op te laden in de parkeergarage. Graag bij inschrijving je interesse hiervoor kenbaar maken. Ook inventariseert de makelaar bij de verkoopgesprekken hoeveel behoefte er is aan laadpunten. Op basis daarvan wordt gekeken hoeveel laadpunten er gerealiseerd worden en wat de meerkosten hiervan zijn.

Waar parkeert mijn bezoek?

Bezoek parkeert op straat. De parkeerplaatsen onder het gebouw zijn eigen parkeerplaatsen en worden aangeboden aan bewoners van Jardin.

Is er een lift in het gebouw?

Ja. Deze lift loopt bovendien door naar het parkeerniveau. Bezoekers bereiken het complex vanaf de straatkant.

Komt er een gemeenschappelijke ruimte?
Bijzonder aan Jardin is dat er naast individuele woningen ook collectieve voorzieningen worden gerealiseerd. De bewoners van Jardin kunnen straks gebruik maken van een mooie gemeenschappelijke ruimte met daarin o.a. een keuken en een bar. Toekomstige bewoners van het eerste uur hebben die samen ontworpen en zien het helemaal zitten om hier iets mooi van te maken. Deze ruimte grenst bovendien aan de gemeenschappelijke tuin van 150 vierkante meter bij elkaar, dus ideaal voor een gezellige barbecue met familie, vrienden en uiteraard de buren.
Hoe wordt de gemeenschappelijke binnentuin onderhouden?

De gemeenschappelijke binnentuin wordt door de Vereniging van Eigenaren (VVE) beheerd.

De gemeenschappelijke delen van de binnentuin worden onderhouden door een hovenier. Deze hovenier wordt door- en vanuit de VVE, gekozen, gecontracteerd en betaald. De VVE maakt afspraken met de hovenier over het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin.

Hoe gaat de binnentuin er straks uitziet?

De exacte invulling is nog niet bekend, maar het wordt in ieder geval een groen geheel.

Hoe wordt het complex beveiligd?

Het complex is alleen te betreden via de centrale ingangen. Via video-/intercominstallatie wordt toegang verleend tot het gebouw. De parkeergarage wordt niet afgesloten. Bij de onderdoorgang naar het terrein aan de achterzijde wordt een afsluitbaar hek geplaatst. Overdag staat deze open, na zonsondergang gaat deze dicht.

Is er plek om mijn fiets te stallen?

Ja, er wordt voorzien in een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Heb ik een eigen bergruimte?

Ja, in de woning is er bergruimte aanwezig. Het formaat verschilt per type woning en ze bevinden zich in de woning.

Komen er ook deelauto’s e.a. deelvoorzieningen in het complex?

Er komen deelauto’s in Jardin van Juuve, zie de brochure voor meer informatie. Deelfietsen kan nog onderzocht worden. Dit hangt ook erg af van de behoefte. Dit kunt u aangeven bij de makelaar.

Verkoop

Wat worden de prijzen van de woningen?

De vanaf prijzen staat online. De verkoop is Vrij Op Naam.

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals notaris, kadaster etc.

In welke stadium is het plan nu?

Momenteel loopt de voorbereiding voor de realisatie van het project en verwachten we binnenkort de Omgevingsvergunning aan te vragen. Naar verwachting gaat in tweede kwartaal van 2021 de eerste paal de grond in. De eerste bewoners zullen naar verwachting eind 2022/begin 2023 de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst kunnen nemen.

Wanneer start de verkoop van de woningen?

De woningen zijn nu in verkoop. Je kunt je online inschrijven voor een specifieke woning. 

Wanneer kan ik er wonen? 

De oplevering staat gepland eind 2022/begin 2023.

Kan ik voorrang krijgen op een bepaalde woning?

Je kon tot 12 september je favoriete bouwnummer reserveren, maar nu kun je je direct inschrijven op de bouwnummers van je voorkeur.

Geldt er een voorverkooppercentage?

Ja, er dient minimaal 80% van de woningen verkocht te zijn alvorens wij gaan starten met de bouw.

Overig

Hoe is de verwarming van de woningen geregeld?

De woningen worden voorzien van vloerverwarming. Het gebouw wordt aangesloten op de WKO van Eteck.

Wat is warmte-koudeopslag?

In de zomer is er relatief veel warmte die we in de winter goed kunnen gebruiken. En andersom. Door warmte en koude op te slaan, bieden we het hele jaar door comfort. Voor deze opslag wordt gebruik gemaakt van zandlagen diep in de bodem onder Centrumeiland: één opslaggebied voor koude en één voor warmte. Om ze te bereiken worden er grondwaterbronnen geboord. Dit systeem heet warmte-koudeopslag (WKO). Afhankelijk van het seizoen pompen we uit het warme of het koude gebied grondwater met de juiste temperatuur omhoog. Deze warmte en koude wordt via warmtewisselaars met meet- en regeltechniek de woning in gebracht.

Wat voor ventilatie is er aanwezig?

Er wordt een WTW-installatie in zowel de woningen als de appartementen gerealiseerd.

WTW staat voor ‘Warmte Terug Winning’. Een WTW-unit is een apparaat dat deel uitmaakt van de balansventilatie. In de unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. In combinatie met de goede isolatie en de vloerverwarming zorgt dit voor een comfortabel en stabiel binnenklimaat.

Hoe hoog zijn de plafonds?

De plafondhoogte van zowel de appartementen als de eengezinswoningen is 2.60 meter. Voor vides e.d. liggen de hoogtes anders. Bij de betreffende woning wordt dit toegelicht.

Hoe werkt de waterberging?

Een bijzonder element aan de daktuinen van Jardin is het Smart Flow Control. Dit houdt in dat water zolang mogelijk wordt vastgehouden voor irrigatie van het groen, maar anders dan bij een normale daktuin kan dit systeem anticiperen op de weersomstandigheden. Wanneer er veel regen wordt verwacht, dan kan het bergingssysteem alvast ruimte vrijmaken door een deel van de watervoorraad te lozen in het riool. Zo is er nooit sprake van overstromingsrisico in het geval van hevige buien en heb je na een regenbui altijd een volle berging om een droge periode te overbruggen.

Vragen?

Neem contact met ons op via info@woneninjardin.nl of bel de makelaar.